Actueel ArcenOnline Bedrijven- en verenigingengids Grensmarkt Foto-impressies en arrangementen voor toeristen Informatie over deze website Fun LoginLinks
Gratis website
Nieuws
Het Weer
Evenementen
Controles

Mail actuele nieuwsfoto's naar foto@arcenonline.nl

Plastic afval voortaan in doorzichtige zak
 

Vanaf 1 juli mogen plastic, metaal en drankkartons alleen nog los of in een doorzichtige zak in de afvalcontainer. Standaard vuilniszakken of andere ondoorzichtige zakken mogen alleen nog worden gebruikt voor restafval.


Volgens de gemeente komen er nu met regelmaat zakken met restafval tussen het recyclebare afval terecht. Dit leidt tot hoge kosten bij de verwerking. De gemeente gaat ook controleren of de juiste zakken gebruikt worden. Afvalcontainers met gevulde ondoorzichtige zakken in het achterste vak worden dan niet geleegd.

Een woordvoerder zegt niet te vrezen dat dit ontmoedigend werkt voor het scheiden van afval. ‘Bewoners zullen in het begin misschien even moeten wennen, maar de ervaring in andere gemeenten leert dat dit snel gebeurt. Doorzichtige zakken worden massaal gebruikt, mensen begrijpen het belang van een goede recycling van grondstoffen’, aldus de woordvoerder.

De nieuwe maatregel geldt voor zowel de grijze rolcontainers als de ondergrondse containers bij hoogbouw. De doorzichtige zakken zijn te koop bij de supermarkt.

Terug
 
Door: Wilfred Groot 
Bron: Omroep Venlo 
Geplaatst op: 16-06-2017 14:56:53
 

 


Hoogwater januari 2011
Hoogwater januari 2011
 
Gevraagd
AH borrelzegels gevraagd
 

Actueel

Huidige temperatuur:
21.8 graden.
 
Alle info over
Peeters Arcen
 

Vandaag in Limburg
 
 
ArcenOnline Versie 2.4 | Arcenaren Online: 2
  AspergeFietsVierdaagseArcen.nl

AspergeFietsVierdaagseArcen.nl