Actueel ArcenOnline Bedrijven- en verenigingengids Grensmarkt Foto-impressies en arrangementen voor toeristen Informatie over deze website Fun LoginLinks
Gratis website
Nieuws
Het Weer
Evenementen
Controles

Mail actuele nieuwsfoto's naar foto@arcenonline.nl

Enchanted Gardens in Kasteeltuinen Arcen
 

Kasteeltuinen Arcen opent van 14 t/m 29 oktober haar poorten ook in de avonduren voor het evenement Enchanted Gardens. Bezoekers beleven het veelzijdige bloemen- en plantenpark op een heel andere manier en maken een sprookjesachtige, met kaarsen verlichte wandeling waarbij zich een bijzonder spel van licht en klank ontvouwt.

De licht- en klankroute begint in de Oranjerie en wordt aangegeven met een lint van kaarsen. Onderweg zijn planten, bomen, waterpartijen en objecten verrassend uitgelicht. Elk deel van het park kent zijn eigen sfeer. Romantische façades in het barokke Rosarium, spookachtige nevels in het Lommerrijk en Aziatische klanken in de Oosterse Watertuinen. Halverwege de route vormt de grote vijver bij de Casa Verde het unieke decor voor een bijzondere klank- en lasershow. Uiteraard zijn de creatieve composities gemaakt met chrysanten en heideplanten in het park ook magisch verlicht.

De muziek die de bezoeker begeleidt tijdens de avondwandeling is speciaal voor het evenement gearrangeerd door de Limburgse pianist Egbert Derix. 

Herfstig!

Tijdens Herfstig! zorgen onder andere de (bol)chrysant, als zo’n beetje de laatste bloeier van het jaar, samen met calluna’s en schitterend kleurende esdoorns voor een bijzonder kleurenpalet. De creatieve composities gemaakt met bijna 10.000 bolchrysanten worden ondersteund door een grote variëteit aan heideplanten. Ook in de herfstbloemenshow die in het Kasteel te zien is wordt volop gebruik gemaakt van chrysanten, heideplanten en overige herfstflora. Gasten die overdag Herfstig! bezoeken, hebben ook toegang tot het avondprogramma zonder bijbetaling. Lees hier meer over Herfstig!

 

De smaak van de herfst

Stevige soepen, mooie Bockbieren, wildgerechten, rode kool met appeltjes en kaneel, stoofpeertjes; heerlijke herfstsmaken die we onze gasten graag laten proeven in onze gastvrije horeca tijdens Herfstig! Heel bijzonder is wel het Mum Chrysantenbier! Een amberkleurig speciaal bier uit België met een bloemige frisse smaak! In het gewelvenrestaurant van het Kasteel kunnen gasten dagelijks aanschuiven aan het Herfstbuffet. Reserveren is noodzakelijk.  

 

Enchanted Gardens in Kasteeltuinen Arcen  

Zaterdag 14 oktober t/m zondag 29 oktober 2017.
De tuinen zijn dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur.
De avondopenstellingen zijn van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Tussen 18:00 uur en 19:00 uur zijn de tuinen niet toegankelijk, in deze tijd kunt u het Kasteel inclusief bloemenshow bewonderen, rondneuzen in de Oranjerie of genieten van wat lekkers in restaurant het Koetshuys. 

 

 

Prijzen avondopenstelling:                        Entree                

Volwassenen:                                              12,50 euro                 

Kinderen 4 t/m 17                                         6,00 euro   

Terug
 
Door: Wilfred Groot 
Bron: Kasteeltuinen 
Geplaatst op: 09-10-2017 09:52:02
 

 


Hoogwater januari 2011
Hoogwater januari 2011
 
Gratis
Gratis zonnehemel
 

Actueel

Huidige temperatuur:
4.7 graden.
 
Alle info over
Peeters Arcen
 

Vandaag in Limburg
 
 
ArcenOnline Versie 2.4 | Arcenaren Online: 1
  AspergeFietsVierdaagseArcen.nl

AspergeFietsVierdaagseArcen.nl