Actueel ArcenOnline Bedrijven- en verenigingengids Grensmarkt Foto-impressies en arrangementen voor toeristen Informatie over deze website Fun LoginLinks
Gratis website
Nieuws
Het Weer
Evenementen
Controles

Mail actuele nieuwsfoto's naar foto@arcenonline.nl

Scrooge Festival Arcen
 

Op 9 en 10 december 2017

Het Scrooge Festival krijgt zo langzamerhand een nationaal karakter en is niet meer weg te denken uit de regio.In het kleine dorp Arcen, op een steenworp afstand van de grens en gelegen aan de kronkelende rivier de Maas, ontmoet u tijdens het Scrooge Festival een 450-tal personen gekleed in Dickensstijl. Als sjieke notabele met de nodige air, maar ook als noeste arbeider, marktvolk, wasvrouw, vatenroller of schoenenpoetser.

Anno 1850

Straten en pleinen zijn sfeervol ingericht. Men kijkt zijn ogen uit en waant zich echt in het Londen van weleer. Als u de route volgt ontmoet u allerlei personages maar ook ganzen, varkens en kippen. Op ‘n hoek in de steeg spuugt de geest van Magere Hein en de doodgraver vraagt eerbied voor de doden die hij van de straat opraapt.In de prachtig versierde kerk zingen een 25-tal monniken, afgewisseld door een vocaal kwartet en een houtensemble, kerstliederen.

Op het Raadhuisplein vindt u de vrek Ebenezer Scrooge die een hoofdrol vertolkt in de minimusical

A Christmas Carol. Ook Oliver Twist is te zien met zijn kornuiten met o.a. ”pikken wat je pikken kan”. Het wagenspel dat zo abrupt ophield twee jaar geleden wordt nu vervolgd.

Vergeet ook niet even binnen te lopen bij de poppenspeler uit België of bij de toverlantaarn met echte plaatjes uit de Dickenstijd. Kijk over het plein vanuit het kleine reuzenrad of draai horizontaal rond in de authentieke mallemolen. Geniet ook van de vele snuisterijen uit de tijd van toen.

Er is voor elk wat wils.

Openingstijden:

Zaterdag van 12:00 tot 21:00 uur

en zondag van 11:00 tot 18:00 uur

Entree volwassenen € 5, kinderen tot 12 jaar € 4 en onder de 4 jaar gratis

Ebenezer raadt u aan uw huisdieren thuis te laten, daar andere dieren al een wezenlijke rol spelen in het Scrooge-verhaal. Dickens is geen carnaval! Mocht u besluiten geüniformeerd te verschijnen, dan graag in Dickensstijl.

Al met al een evenement waar iedereen zich thuis zal voelen in een warme maar toch winterse sfeer die Dickens heet. Scrooge Festival Arcen is een heerlijk dagje uit voor het hele gezin.

U komt toch ook?

 

www.scroogefestival.nl

Terug
 
Door: Wilfred Groot 
Bron: Scrooge 
Geplaatst op: 28-11-2017 17:37:46
 

 


Hoogwater januari 2011
Hoogwater januari 2011
 
Gratis
Gratis buro
 

Actueel

Huidige temperatuur:
16.4 graden.
 
Alle info over
Peeters Arcen
 

Vandaag in Limburg
 
 
ArcenOnline Versie 2.4 | Arcenaren Online: 1
  AspergeFietsVierdaagseArcen.nl

AspergeFietsVierdaagseArcen.nl