Actueel ArcenOnline Bedrijven- en verenigingengids Grensmarkt Foto-impressies en arrangementen voor toeristen Informatie over deze website Fun LoginLinks
Gratis website
Nieuws
Het Weer
Evenementen
Controles

Mail actuele nieuwsfoto's naar foto@arcenonline.nl

Nieuwjaarsconcert Gemengde Zangvereniging Arcen
 

In de sfeervolle ruimte van het Franz Pfanner Huis brengt de Gemengde Zangvereniging Arcen op 14 januari 2018 een gevarieerd vocaal programma met mooie en verrassende melodieën van verschillende genres en tijden. Aan de orde komt o.a. de beroemde, in koorkringen zeer geliefde componist John Rutter met het album “The Sprig of Thyme”, dat bewerkingen bevat van een aantal Engelse, Schotse en Ierse volksliederen. Ook andere bekende componisten komen aan bod en enkele “evergreens” zullen in het programma evenmin ontbreken.

De sopraan Truus van den Kroonenberg zal het concert opluisteren met enkele vocale soli en de begeleiding is in handen van Theo Hes aan de piano en Amber Steegh op dwarsfluit.
Het koor dat in het verleden al de aandacht op zich vestigde met een aantal bijzondere concerten, staat sinds 2015 onder leiding van dirigent Cornelia Burgers, die naast koordirectie ook klassieke zang studeerde en veel aandacht besteedt aan stemvorming.

Een speciale gast in het Nieuwjaarsconcert is Animato, een Duits/Nederlands strijkkwartet, in 2008 voortgekomen uit het Venloos Symfonie Orkest (VSO). De leden "Animato" zijn: Frauke Koerdt-Wattjes (1e viool), Stan Baggen (2e viool), Guenther Petry (altviool) en Liza Flendrie (cello). De strijkkwartetmuziek wordt gezien als een van de meest bijzondere genres in de klassieke muziek, de poëzie onder de kamermuziek. Het werk "L 'Indifferent" van de bekende Nederlandse componist Hendrik Andriessen, dat het kwartet zal uitvoeren, past goed binnen die beschrijving. Het is een lichtvoetig werk van welluidende muziek. Het kwartet zal ook een aantal Barok- en Folkloredansen ten gehore brengen evenals enkele “English Tunes”.

Franz Pfanner Huis, Park Klein Vink, Arcen. 14 januar 2018, aanvang 11:30 uur.
Entree 10,- Euro, inclusief koffie/thee in de pauze.
Reserveren is gewenst via gzarcen@ziggo.nl, www.gzarcen.nl of
tel. nr. 077-4731403.

Terug
 
Door: Wilfred Groot 
Bron: Gemengde Zangvereniging Arcen 
Geplaatst op: 04-01-2018 10:46:12
 

 


Hoogwater januari 2011
Hoogwater januari 2011
 
Te koop
Te koop mooie glaskast
 

Actueel

Huidige temperatuur:
5.7 graden.
 
Alle info over
De Arcense Herberg
 

Vandaag in Limburg
 
 
ArcenOnline Versie 2.4 | Arcenaren Online: 2
  AspergeFietsVierdaagseArcen.nl

AspergeFietsVierdaagseArcen.nl