Actueel ArcenOnline Bedrijven- en verenigingengids Grensmarkt Foto-impressies en arrangementen voor toeristen Informatie over deze website Fun LoginLinks
Gratis website
Nieuws
Het Weer
Evenementen
Controles

Mail actuele nieuwsfoto's naar foto@arcenonline.nl

Efteling-koning mogelijk geïnspireerd op Hertog Jan
 

Niemand wil het bevestigen, maar het gerucht gaat dat de Efteling bij zich bij het bedenken van Koning Pardulfus heeft laten inspireren door de Arcense bierbrouwer Hertog Jan.

Koning Pardulfus is al sinds 2007 verbonden aan de Efteling, maar onder het grote publiek bekend als koning van de nieuwe attractie Symbolica. Hij is gul, goedlachs en bijzonder gesteld op lekker eten en drinken.

Op social media werden in het weekend de eerste gelijkenissen met het beeldmerk van Hertog Jan gepost. Op de vraag of de koning uit de Efteling niet gewoon Hertog Jan is, laat het attractiepark weten: 'Je zou het bijna denken hè... Koning Pardulfus houdt in ieder geval wel van een drankje. Met mate uiteraard!'

In de attractie Symbolica kunnen bezoekers bij de koning op audiëntie komen. Hertog Jan-brouwer Gerard van den Broek moet er wel om lachen. De brouwer ziet koning Pardulfus als een karikatuur en geen kopie van het beeldmerk. In Symbolica zit de koning aan een tafel vol met eten en drinken.

Dat de bedenkers geïnspireerd zouden zijn door het beeldmerk van Hertog Jan lijkt niet vreemd. De bierbrouwer in Arcen maakt namelijk samen met de Efteling een eigen biertje. De hop voor dat bier wordt verbouwd bij het Loonsche Land, een vakantiepark bij de Efteling.

Terug
 
Door: Wilfred Groot 
Bron: Omroep Venlo 
Geplaatst op: 09-01-2018 13:52:30
 

 


Hoogwater januari 2011
Hoogwater januari 2011
 
Te koop
Te koop mooie glaskast
 

Actueel

Huidige temperatuur:
5.7 graden.
 
Alle info over
Woonwenz
 

Vandaag in Limburg
 
 
ArcenOnline Versie 2.4 | Arcenaren Online: 2
  AspergeFietsVierdaagseArcen.nl

AspergeFietsVierdaagseArcen.nl