Actueel ArcenOnline Bedrijven- en verenigingengids Grensmarkt Foto-impressies en arrangementen voor toeristen Informatie over deze website Fun LoginLinks
Gratis website
Nieuws
Het Weer
Evenementen
Controles

Mail actuele nieuwsfoto's naar foto@arcenonline.nl

Dochter Swiebertje-auteur schrijft zelf kinderboek
 

In Arcen woont een dochter van de bekende kinderboekenschrijver John uit den Bogaard, die onder meer Swiebertje bedacht. Net voor haar zeventigste komt ze nu met haar eerste eigen kinderboek.

Het duurde even voor Babette uit den Bogaard het durfde om zelf een boek te schrijven. Met een vader die Swiebertje en Pommetje Horlepiep bedacht heeft en zus Marjolein Bastin, die het kinderboek ‘Vera de Muis’ en bekende tekeningen voor de Libelle maakte, was de druk hoog. ‘Het was doodeng om het ook te proberen’, zegt Babette uit den Bogaard.

Uit den Bogaard schildert wel al jaren. Veel dieren en andere zaken uit de natuur. Als vanzelf kwamen er soms verhaaltjes bij haar op. Na aansporingen van twee bekenden is er nu toch een kinderboek uit voortgekomen.

Het boek ‘De avonturen van Laura’ gaat over een meisjes dat op zoek gaat naar haar weggelopen poes. Zowel het verhaal als de afbeeldingen maakte ze zelf. Ze durfde het pas aan haar zus te vertellen toen het klaar was. ‘Nu heb ik toch het gevoel dat ik er een beetje bij hoor. Eindelijk’, lacht ze. Het boekje is nu te koop via internet en in de boekhandel.

Terug
 
Door: Wilfred Groot 
Bron: Omroep Venlo 
Geplaatst op: 11-01-2018 15:10:45
 

 


Hoogwater januari 2011
Hoogwater januari 2011
 
Te koop
Te koop mooie glaskast
 

Actueel

Huidige temperatuur:
5.8 graden.
 
Alle info over
Peeters Arcen
 

Vandaag in Limburg
 
 
ArcenOnline Versie 2.4 | Arcenaren Online: 2
  AspergeFietsVierdaagseArcen.nl

AspergeFietsVierdaagseArcen.nl