Actueel ArcenOnline Bedrijven- en verenigingengids Grensmarkt Foto-impressies en arrangementen voor toeristen Informatie over deze website Fun LoginLinks
Gratis website
Nieuws
Het Weer
Evenementen
Controles

Mail actuele nieuwsfoto's naar foto@arcenonline.nl

Expositie “Glasmalerei, die Symbiose von Farben und Licht”
 

Wanneer de Sixtijnse kapel in Rome, de Wereldvredeskerk  in het Japanse Hiroshima en de kathedraal in Roermond tot je klantenkring behoren, heb je het toch niet slecht gedaan. We hebben het hier over het bedrijf Hein Derix uit Kevelaer dat zich gespecialiseerd heeft in het vervaardigen van gebrandschilderd glas en mozaïek en het uitvoeren van restauraties. Het bedrijf bestaat 150 jaar, heeft 25 werknemers en werkt voor zowel kerken, publieke instellingen als particulieren.

Veel artistiek gevoel en vakmanschap zijn beslissende voorwaarden voor het brandschilderen en verfijnen van glas. In het magazijn van Derix staan glasplaten in ca. 4000 tinten, waaruit voor een ontwerp glassoorten geselecteerd worden.Daarna volgen werkzaamheden zoals bijsnijden, schilderen, verschillende verfijnings- en bewerkingstechnieken, branden, in lood zetten en kitten.In de afgelopen jaren zijn daar nog enkele andere technieken bijgekomen zoals o.a. het zandstralen, de airbrush-techniek voor het opspuiten van brandbare verf, fusing, glasverlijming en zeefdrukken.

In de periode 18 februari  t/m 18 maart 2018 zal in het Franz Pfanner Huis, Park Klein Vink te Arcen de expositie “Glasmalerei, die Symbiose von Farben und Licht” plaatsvinden waar Derix een aantal werken zal tentoonstellen. Openingstijden zijn zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur. Entree vrij, giften welkom.

Op de openingsdag zal Jörg Derix die samen met Michael Heymann tegenwoordig de leiding heeft over de Hein Derix GmbH & Co.KG. aanwezig zijn. Voor meer informatie zie www.franzpfannerhuis.nl

Terug
 
Door: Wilfred Groot 
Bron: Franz Pfanner Huis 
Geplaatst op: 01-02-2018 09:47:29
 

 


Hoogwater januari 2011
Hoogwater januari 2011
 
Te koop
Te koop mooie glaskast
 

Actueel

Huidige temperatuur:
6 graden.
 
Alle info over
De Arcense Herberg
 

Vandaag in Limburg
 
 
ArcenOnline Versie 2.4 | Arcenaren Online: 1
  AspergeFietsVierdaagseArcen.nl

AspergeFietsVierdaagseArcen.nl