Actueel ArcenOnline Bedrijven- en verenigingengids Grensmarkt Foto-impressies en arrangementen voor toeristen Informatie over deze website Fun LoginLinks
Gratis website
Nieuws
Het Weer
Evenementen
Controles

Mail actuele nieuwsfoto's naar foto@arcenonline.nl

De IJsvogel in Arcen viert haar Jubileumfeest
 

Op 27 mei 1993 opende de Gouverneur van Limburg de Heer Emile Mastenbroek samen met de burgemeester van Arcen Leon Frissen de gerestaureerde Wymarsche Watermolen en daardoor ook  Graanbranderij de IJsvogel.

Na een jarenlange restauratie door de Stichting behoud Watermolen onder leiding van Mevr. Jo Stoel was de statige watermolen uit 1677 met haar dubbel waterrad klaar. Mevr. Jo Stoel heeft o.a. met HayGout en Louis Reutelingsperger veel energie gestopt in het verwezenlijken van de restauratie van een ruïne tot een prima werkende watermolen. Aannemer Geert de Groot heeft dit bijzondere karwei geklaard.

De Stichting was naarstig op zoek naar een invulling van de watermolen en waren zeer verheugd toen Corrie en Toon van den Reek een distilleerderij en museum in de watermolen wilden vestigen. Zodoende ging tegelijk met de opening van de watermolen Graanbranderij de IJsvogel van start. In de maanden voor de opening werd de watermolen omgetoverd in een werkend molengedeelte en stokerij. Zo werden de zes ruimtes verdeeld in; een zakkenvullerij,  de steenvloer met de maalstenen, de luizolder, de kruidenzolder, de stookvloer en de Schenkerij.

De naam IJsvogel kwam op hun pad door een publicatie van Het Limburgs Landschap dat de IJsvogel  weer in Limburg, door de schonere beken, gesignaleerd was. De IJsvogel staat daardoor symbool voor de terugkeer van de zuivere natuur.

Inmiddels stookt de IJsvogel onder de bezielende leiding van Marieke van den Reek en Pieter Verschuren zo’n vijftigtal dranken; jenevers, kruidenbitters, korenwijn, whisky, gin en velerlei likeuren.

Op 25, 26 en 27 mei viert de IJsvogel haar 25-jarig bestaan met een feestelijk weekend. Op vrijdagavond  de 25ste wordt afgetrapt met de Belgische band Scotch No Soda. Op zaterdag en zondag vanaf elf uur gaat het los,  met veel muziek, lekkere hapjes, en uiteraard de vele IJsvogel borrels en cocktails. Uiteraard ontbreken de diverse bieren niet. De optredende groepen zijn Gipsy Mood, L.A. Selection, Avalon, de Harmonie uit Arcen, de Stoopkes en extra op zaterdagmiddag de Venlose dialect band Kwante Hippe. En op zondag tegen de avond sluit Paris Texas het jubileumweekend af.

Extra te vermelden is het optreden van de Clemens vanderVen band op zaterdagavond met in het voorprogramma Ingrid en Didi. Twee bands die al vaker  op de Watermolen opgetreden hebben en vele trouwe fans kunnen dit niet missen.

Ook aan de kinderen is gedacht ze kunnen zich vermaken met een springkussen en geschminkt worden.

Dit jaar wordt op zondagmiddag vanaf half een de Arcense Kelnerloop georganiseerd. Teams van 2 personen lopen met een dienblad met jenever een parcours af en wie het minste jenever knoeit heeft gewonnen.

Voor inlichtingen over dit jubileumweekend: 077 4731240 en Info@ijsvogel.com.

Terug
 
Door: Wilfred Groot 
Bron: IJsvogel 
Geplaatst op: 03-05-2018 11:19:52
 

 


Hoogwater januari 2011
Hoogwater januari 2011
 
Te koop
mooie bordeaux rode loveseat
 

Actueel

Huidige temperatuur:
7.5 graden.
 
Alle info over
A.V. Flash
 

Vandaag in Limburg
 
 
ArcenOnline Versie 2.4 | Arcenaren Online: 3
  AspergeFietsVierdaagseArcen.nl

AspergeFietsVierdaagseArcen.nl