Actueel ArcenOnline Bedrijven- en verenigingengids Grensmarkt Foto-impressies en arrangementen voor toeristen Informatie over deze website Fun LoginLinks
Gratis website
Nieuws
Het Weer
Evenementen
Controles

Mail actuele nieuwsfoto's naar foto@arcenonline.nl

Wandele naor Schandele
 

Wandele naor Schandele is een wandelevenement voor het goede doel. De 5e editie van dit evenement in Velden vindt dit jaar plaats op zondag 20 mei.

 

Deelnemen

Deelnemen bij voorinschrijving, tot 14 mei, via de site: http://wandelenaorschandele.nl kost € 5,- (kinderen t/m 12 jaar € 2,50). Daarna € 7,50 p.p. Dit bedrag wordt volledig gedoneerd aan het goede doel: Hospice Mariaweide in Venlo. U betaald het bedrag bij inschrijving.

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk op zondag 20 mei van 8:30 tot 12:00 bij Café de Sport in Velden, tevens het startpunt van de wandeling. Bij inschrijving ontvangt u een routekaart en routebeschrijving plus een flyer met wetenswaardigheden over de wandelroute.

 

Route 24 kilometer

De route van 24 km is de langste route en gaat vanuit het centrum van Velden langs de Maas in noordelijke richting door het buurtschap Hasselt. We passeren het streekmuseum "De Hansenhof" en het openluchttheater van Velden, Idyllisch gelegen in de bossen van de Turfkoelen. We lopen via de Schandelose Heide langs het natuurleerpad "volg de das" naar de prachtige Ravenvennen.

 

Route 16 km

Dit is de volledige route. Het startpunt is Café de Sport tegenover de kerk in Velden. U wandelt langs de Maas, via Streekmuseum HanssenHof en het Openluchttheater naar het Natuurpad op de Schandelose Heide. Vandaar uit gaat het richting Ravenvennen en Vreewater om daarna onder het genot van een hapje en een drankje lekker te kunnen uitrusten op het gezellige terras van Pannekoekenhuis Jagersrust.

 

Route 8 km

Deze route is gelijk aan het eerste deel van de volledige route. Omdat de route leidt langs het leerzame natuurpad "Volg de das" en het spannende "Smokkelaarspad" is deze wandeling ook interessant voor kinderen. Het zand van de Witteberg kunnen ze van zich af schudden op de trampoline in de speeltuin bij Jagersrust.

 

Parkeren

U kunt gratis parkeren op de markt in Velden

 

Terug
 
Door: Wilfred Groot 
Bron: Wandele noar Schandele 
Geplaatst op: 03-05-2018 11:26:19
 

 


Hoogwater januari 2011
Hoogwater januari 2011
 
Te koop
mooie bordeaux rode loveseat
 

Actueel

Huidige temperatuur:
8.8 graden.
 
Alle info over
Web-id
 

Vandaag in Limburg
 
 
ArcenOnline Versie 2.4 | Arcenaren Online: 1
  AspergeFietsVierdaagseArcen.nl

AspergeFietsVierdaagseArcen.nl