Actueel ArcenOnline Bedrijven- en verenigingengids Grensmarkt Foto-impressies en arrangementen voor toeristen Informatie over deze website Fun LoginLinks
Gratis website
Nieuws
Het Weer
Evenementen
Controles

Mail actuele nieuwsfoto's naar foto@arcenonline.nl

Plan voor hulp aan eenzame Venlonaren
 

Er komt een meldpunt voor eenzame Venlonaren. Mensen die zich eenzaam voelen moeten zo op een laagdrempelige manier hulp kunnen krijgen.

Volgens Huub Peters van Humanitas is een soortgelijk project in Rotterdam succesvol. Het meldpunt moet een platform worden, waarin verschillende organisaties gericht samenwerken. Mensen kunnen via een speciaal telefoonnummer informatie en hulp krijgen. 

Uit cijfers blijkt dat veertig procent van de inwoners zich eenzaam voelt. Juist in vakanties blijven veel mensen alleen achter terwijl anderen op reis gaan. 

Vrijwilligers
Ook de landelijke hulplijn Sensoor merkt een toename van telefoontjes tijdens de vakantie. In Venlo zijn vrijwilligers actief die eventueel in het dialect met de bellers kunnen praten. Mede door de toename in de zomermaanden zoekt de hulplijn nieuwe vrijwilligers, zodat de lijn dag en nacht bemand kan worden.

Peters voorziet in de toekomst grotere problemen als er niets gedaan wordt. Het aantal zeventigplussers neemt toe en op die leeftijd is de kans op eenzaamheid groter. Ook het feit dat er meer eenzame jongeren zijn, baart hem zorgen.

Vanaf september
Het Venlose meldpunt kan deze zomer nog niet worden gebeld. De initiatiefnemers hopen in september te kunnen starten. Mensen die voor die tijd behoefte hebben aan een luisterend oor kunnen bellen met Sensoor via 077-3548888.

Terug
 
Door: Wilfred Groot 
Bron: Omroep Venlo 
Geplaatst op: 10-07-2018 08:11:01
 

 


Hoogwater januari 2011
Hoogwater januari 2011
 
Gevraagd
Huishoud hulp
 

Actueel

Huidige temperatuur:
17.1 graden.
 
Alle info over
Lemmen Tweewielers
 

Vandaag in Limburg
 
 
ArcenOnline Versie 2.4 | Arcenaren Online: 1
  AspergeFietsVierdaagseArcen.nl

AspergeFietsVierdaagseArcen.nl