Actueel ArcenOnline Bedrijven- en verenigingengids Grensmarkt Foto-impressies en arrangementen voor toeristen Informatie over deze website Fun LoginLinks
Gratis website
Nieuws
Het Weer
Evenementen
Controles

Mail actuele nieuwsfoto's naar foto@arcenonline.nl

Kasteeltuinen Arcen viert de afsluiting van het tuinseizoen met Herfstshow en Internationaal Lichtku
 

In Kasteeltuinen Arcen wordt het tuinseizoen dit jaar afgesloten met twee evenementen. Tijdens Herfstig! (6 oktober t/m 4 november) wordt de nazomer gevierd met een florale show van duizenden chrysanten, heideplanten, herfstbloeiers en pompoenen. Van 12 t/m 21 oktober is het park ook in de avonduren geopend voor de vierde editie van Enchanted Gardens dat dit jaar een nieuwe invulling heeft gekregen.

Herfstig!

Als de herfst zijn intrede heeft gedaan en de tuinen van Kasteel Arcen in prachtige herfsttinten verkleuren start Herfstig!; een kleurrijke florale show in de tuinen en het kasteel. Met duizenden herfstbloeiers zoals chrysanten en calluna’s worden indrukwekkende composities gevormd in het park en deze veelzijdige en kleurrijke planten spelen ook de hoofdrol in de bloemenshow “Oogst de Herfst” die gedurende Herfstig! in het kasteel plaatsvindt.

Op verrassende plekken in de tuinen worden groene kunstwerken aangelegd die door hun grootte en felle kleuren een bombastisch effect hebben. Er worden voor deze objecten duizenden chrysanten, calluna’s en herfstbloeiers gebruikt. Ook de borders in de tuinen worden aangeplant met een afwisselend assortiment herfstbloeiers. Naast chrysanten en heideplanten worden in Herfstig! ook andere natuurlijke materialen gebruikt. Zo is de Groente- en Moestuin van Kasteeltuinen Arcen getransformeerd in een pompoenentuin waarin honderden pompoenen worden tentoongesteld. Op het Toernooiveld hoedt een herder zijn kudde koeien, een landelijk tafereel dat wordt uitgebeeld door metershoge strobalen.

Bloemenshow “Oogst de Herfst” in Kasteel Arcen

In het Kasteel is tijdens Herfstig! een bijzondere herfstbloemenshow te zien. Het arrangeursteam heeft zich voor deze bloemenshow laten inspireren door de veelzijdigheid van materialen die in de herfst te vinden zijn in de natuur. Naast chrysanten, heideplanten en andere herfstbloeiers zijn ook grassen, bladeren, pompoenen, bessen en kastanjes gebruikt om prachtige herfst-stijlkamers te creëren. Het team van arrangeurs bestaat uit regionale bloembinders die worden geïnspireerd door groenstylist en trendwatcher Romeo Sommers die de supervisie van deze bloemenshow op zich heeft genomen. Romeo Sommers zal tijdens Herfstig! ook een workshop en demonstratie verzorgen.

Tijdens Herfstig! kunnen de jongste bezoekers van het park bovendien (gratis) meedoen aan verschillende knutselactiviteiten. In de overdekte kas Casa Verde ontdekken ze al knutselend hoe mooi en veelzijdig natuurlijke materialen in de herfst zijn.

Internationaal Lichtkunst Festival Enchanted Gardens

Kasteeltuinen Arcen opent van vrijdag 12 t/m zondag 21 oktober 2018 iedere avond opnieuw haar poorten voor Enchanted Gardens. Dit jaar strijkt een Internationaal Lichtkunst Festival neer in het park om bezoekers te laten genieten van lichtkunstwerken van verschillende internationale kunstenaars.

Een interactieve wolk vol gloeilampen, een veld vol gigantische paardenbloemen, een prachtig verlichte waterval die in tegengestelde richting stroomt, fluorescerende lijnen die tussen bomen zijn gespannen of een visueel pianospel dat wordt afgebeeld op de metershoge muren van Kasteel Arcen.

Tijdens Enchanted Gardens wandelen de bezoekers een sfeervol uitgelichte route door het gehele park. Tijdens de route komen ze langs negen kunstwerken die elk een prominente plek in de tuinen hebben gekregen.

Het rondreizende Internationale Lichtkunst Festival dat eerder plaatsvond in Brescia (IT), Koblenz (DU) en bij Schloss Dyck in Jüchen (DU) trok al duizenden enthousiaste bezoekers die onder de indruk waren van de uiteenlopende kunstobjecten.

Terug
 
Door: Wilfred Groot 
Bron: Kasteeltuinen 
Geplaatst op: 03-09-2018 09:13:04
 

 


Hoogwater januari 2011
Hoogwater januari 2011
 
Te koop
Groot Oosters tapijt (Bidjar) te koop
 

Actueel

Huidige temperatuur:
7.2 graden.
 
Alle info over
Woonwenz
 

Vandaag in Limburg
 
 
ArcenOnline Versie 2.4 | Arcenaren Online: 2
  AspergeFietsVierdaagseArcen.nl

AspergeFietsVierdaagseArcen.nl