Actueel ArcenOnline Bedrijven- en verenigingengids Grensmarkt Foto-impressies en arrangementen voor toeristen Informatie over deze website Fun LoginLinks
Gratis website
Nieuws
Het Weer
Evenementen
Controles

Mail actuele nieuwsfoto's naar foto@arcenonline.nl

Beste parketleggers ter wereld leggen vloer Kasteel Arcen
 

Een groep internationale meester-parketteurs werkt deze week aan de reconstructie van de antieke parketvloeren in twee zalen van Kasteel Arcen.

Elk jaar organiseert een vakgroep het Workcamp Parquet. Een land kiest een monument uit waar de meester-parketteurs samen met andere parketteurs en gezellen parketvloeren restaureren of reconstrueren. Zo wordt het ambacht overgedragen. Dit jaar kwam de vakgroep uit bij Kasteel Arcen. Op basis van oude foto's worden de vloeren in de Groote Zaal en de Klavierzimmer gereconstrueerd.

Planken vloeren
Omdat ze in slechte staat verkeerden, zijn de originele vloeren bij de restauratie in de jaren tachtig vervangen door planken vloeren. Het Limburgs Landschap werkt sinds een paar jaar aan het historisch verantwoord inrichten van het kasteel. Dankzij de reconstructie van de vloeren komt de authentieke sfeer weer iets dichterbij.

Terug
 
Door: Wilfred Groot 
Bron: Omroep Venlo 
Geplaatst op: 04-09-2018 08:54:04
 

 


Hoogwater januari 2011
Hoogwater januari 2011
 
Te koop
Groot Oosters tapijt (Bidjar) te koop
 

Actueel

Huidige temperatuur:
7.2 graden.
 
Alle info over
Peeters Arcen
 

Vandaag in Limburg
 
 
ArcenOnline Versie 2.4 | Arcenaren Online: 2
  AspergeFietsVierdaagseArcen.nl

AspergeFietsVierdaagseArcen.nl