Actueel ArcenOnline Bedrijven- en verenigingengids Grensmarkt Foto-impressies en arrangementen voor toeristen Informatie over deze website Fun LoginLinks
Gratis website
Nieuws
Het Weer
Evenementen
Controles

Mail actuele nieuwsfoto's naar foto@arcenonline.nl

Arcense start eigen heksenopleiding
 

Je leert er niet op een bezemsteel vliegen, maar wel de toekomst voorspellen en alles wat met er bij het heks zijn komt kijken: het jaarwiel, de werking van geneeskrachtige kruiden en glazenbolkijken.

Jaren heks

Het idee voor de opleiding komt van heks Petroesjka Splint. Zij is al jaren heks en wil haar ervaringen overbrengen aan anderen. Al langer geeft ze readings, lezingen en coachings, maar wil nu haar ervaring overbrengen op anderen.

Maanfeesten

Mannen zijn vooralsnog in de minderheid, desondanks kunnen ook zij gewijd worden tot heks en niet tot tovenaar zoals veel mensen denken. De opleiding vindt in kleine groepjes van maximaal zes deelnemers plaats.

Eenmaal toegetreden tot selecte gezelschap heksen, worden alle maanfeesten rond volle maan gevierd. De heks uit Arcen erkent dat er nare vooroordelen aan het heks zijn kleven, 'maar dat komt vaak af van vrij gelovige mensen. Toch heb ik ook een heks ingewijd die zwaar katholiek is, dus dat hoeft niet altijd zo te zijn'.

De opleiding tot heks start eind van de maand bij de heks thuis in Arcen.

Terug
 
Door: Wilfred Groot 
Bron: Omroep Venlo 
Geplaatst op: 15-01-2019 09:58:09
 

 


Hoogwater januari 2011
Hoogwater januari 2011
 
Te koop
TE KOOP Hoogslaper ( mediumhoogte)
 

Actueel

Huidige temperatuur:
8.9 graden.
 
Alle info over
A.V. Flash
 

Vandaag in Limburg
 
 
ArcenOnline Versie 2.4 | Arcenaren Online: 1
  AspergeFietsVierdaagseArcen.nl

AspergeFietsVierdaagseArcen.nl